11 juli 2012

Standards and Practices

30 Rock s06e11

Kenneth och Liz hamnar i bråk över Kenneths nya jobb, Jenna har plötsligt sex barn, Tracy fastar och Jack måste handskas med sin tonåriga nemesis Kaylie Hooper igen.


+ "Ow, my penis!" Det börjar classy, märker jag. ^__^

+ Hank Hooper livar alltid upp min dag. Han är så söt med sin jovialiska mysgubbe-attityd och den här gången ger han Jack sin argaste kram någonsin.

+ Kaylie Hooper är sååå cool. "I'm tall enough now that there isn't a rollercoaster in the world I can't go on."

+ Aww, Kenneth, hej! Det här är verkligen en riktigt Kenneth-späckad episod, och verkligen inte mig emot. *dregla* Här har vi till att börja med ett avslöjande om att hans "full Christian name" egentligen inte är Kenneth utan Andromakennethamblesorten. Sedan kommer lite misogyni igen... ja, okej, det var ju inte så charmigt. Next!

+ Jack har anlitat en "Cato" för att ständigt hålla honom på helspänn. Det är gulligt. ^w^ En gång tog han dessutom en stock med "googly eyes" till en picknick för fäder och söner. Det är... tragiskt. I övrigt så gör Chloë Grace Moretz verkligen allt hon kan med den här Kaylie-karaktären.

+ Nu blir det intressant! Liz frågar Kenneth: "Do you have a second?" och han svarar snabbt och otroligt misstänkt: "No, there's only one of me, why, what are you asking?". o_O! Att Kenneth skulle vara någon typ av odödlig halvängel har showen ju snuddat vid en mängd gånger redan, men nu verkar det ju nästan som att det finns fler av honom, som om... han vore en alien som kom från en annan planet? Lite som i introt till Mr Bean. Om serien slutar med att vi får se honom hämtas upp av sina andra fellow aliens, då vet ni var ni läste det först...! Och jag förtjänar en kaka.

+ Kenneth och Liz börjar bråka! Fatta vad spännande det här är! Jag sitter som klistrad. "Well, I am arguing back at you! I'm interrupting you... 'cause I'm good at arguing! I am responding, I am matching your tone and making my own point!" I övrigt: Kenneth äger verkligen en mängd fula kostymer.

+ Tracy fastar fortfarande, för han läste fel i sin kalender. "Tomorrow is my colonoscopy. Today was my meeting with Colin O'Scopy."

+ Liz svar på frågan om hon var en jobbig tonåring: "Well, I was voted head of the PTA." ^^

+ Jack lämnar Liz kontor med repliken "Once again, Lemon, I leave your office more confused than when I entered, but having glimpsed yet another tile in the rich mosaic that is your menstrual history" och får en liten bugning som svar. ♥

+ Jennas grej med pistolen och hennes tillintetgjorda "well played" är perfekt. I love it so much I want to take it behind the middle school and get it pregnant.

+ Liz scen med en gråtande Kenneth på toaletten! Ååååh! Jag har tittat på den här scenen  många gånger nu, jag tror jag kan den utantill. Både Tina Fey och Jack McBrayer gör det här så bra; Liz kroppspråk när hon ångrar allt dumt som flyger ur munnen på henne, och Kenneths hjärtskärande fulgråt. Det är så... fint. Och så callbacken senare, när Liz föreslår att hon, Kenneth och Kenneth Toilethole ska gå på restaurang tillsammans någon dag... :D

+ Att även Kaylie Hoopers medelålders rektor refererar till Fat Vicki som "Fat Vicki" = XD

+ Tracy har äntligen förstått slutet på Sjätte sinnet. "Those names are the people that worked on the movie!"

+ Älskar alla scener mellan Liz och Kenneth i det här avsnittet. Inte gillar, älskar. Deras sura blickar, deras kroppsspråk, Kenneths karaktärsutveckling och Liz mjukt fostrande mentorskap. Och framför allt hur de springer genom korridoren till fantastisk, dramatisk mexican standoff-musik och Liz springer in i en kaktus som bärs förbi medan Kenneth snajdigt glider under den för att sedan sexigt lossa på slipsen och live-bleepa Tracys standup. Mm mm mmmm.

+ Eftertextgrejen är så söt. Det är tur att Kenneth är så dum, för det där är inte en övertygande förklädnad, Liz.

Haha, nu tror ni att det här är Liz förklädnad.

- Inget!


-Emelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar