9 juli 2012

Leap Day

30 Rock s06e09

Alla på TGS och i övriga världen firar Skottdagen, vilket tydligen är en känd och legitim högtid för alla utom Liz, som ställer sig helt oförstående. Hon blir dock bjuden på fest hos en miljonär och hamnar i en slut-off med Jenna, medan Jack blir sjuk och har ett slags Scrooge-upplevelse.


+ Blinka så missar du det, men Liz ser riktigt rolig ut med den störtentusiastiska min hon drar på sig när hon precis sjungit klart som ung nazist i Sound of Music.

+ På Skottdagen får man ta chansen att göra vad man vill eftersom inget man gör då räknas. "Real life is for March." Toofer tog tillfället i akt att lyssna på rap. "Not a fan." ^__^

+ Liz är inte alls med på Skottdagsfirandet, men det hindrar henne inte från att låtsasgråta så att Leap Day William ska ge även henne lite godis. Väldigt true to character. ♥

+ Jim Carrey! Han spelar "Leap Day Williams" i filmversionen av högtiden. Starkt av honom och framförallt Andie MacDowell, som spelar hans fru, att driva så pass med sig själva. "I saved Leap Day! And connected with my son! And I solved the big case from earlier! Merry Leap Day, everyone!"

+ Liz trosor.  ♥ ♥ ♥

+ "Of course! Take off my bald cap. Not... put on my wig."

+ Rabarber är tydligen den officiella maträtten på Skottdagen, men man ska bara äta den röda delen, vilket Donaghy inte verkar bry sig om. Kenneth blir lite orolig. "You know the saying, sir: rhubarb red, eat away! Rhubarb green, don't eat them." Sötis. ♥

+ Tracy tror tydligen att DotCom är hans osynlige vän. ^^

+ Liz blir kallad för ett "intercourse monster". Det händer inte varje dag.

+ OH NOES!!!!11!! Donaghys scrooge-ighet kommer, enligt the Spirit of Future Leap Days, leda till att hans dotter börjar syssla med liberalism. Scary...

+ Alla som hävdar att de inte hoppade till av skräck i slutet ljuger.

+ Sammanfattningsvis är hela avsnittet en helt briljant parodi på julen och jag uppskattar verkligen allt de tänkt på, från Leap Day carols till specifika Leap Day-filmer och deras uppföljare (som såklart har bebisar i huvudrollerna), och alla andra små finurligheter, men jag saknade några riktiga gapskratt. Allt som allt är det ändå en solid episod, men jag är kanske inte lika galet kär i den som många andra som recenserat den tycks vara. Oh well.

Jim Carrey i sitt livs roll.

- Tracys brainstormande för att komma till resultatet "soppkök" verkar många ha tyckt var jättekul (jag har gjort min research!) men faktum är att jag tyckte det var ganska lamt. There, I said it!

- Liz ganska många scener med Sad Thad the Skin Tag Lad är inte så roliga som de hade kunnat vara. Jag vet inte varför. Det beror väl kanske på det lätt obehagliga med ett prostitutionsdilemma.


-Emelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar