7 mars 2014

El Cubano de Ronneby

I dagens blogg vill jag presentera lite glada nyheter som knyter an till min rant för någon vecka sedan om det sorgliga kulturutbudet i Sverige. I ett land präglat av deckare på tv, deckare i bokhyllan och deckare i inte allt för flådiga produktioner på bioduken (läs mellan reklamavbrotten och nyheterna valfri söndagskväll på TV4) så har en tapper eldsjäl ifrån Ronneby axlat mantel och máscara och begett sig ut på den ädla lucha-filmens smala och farofyllda väg.

Bilden ogenerat stulen ifrån filmens logg-blogg.

En filmaficionado vid namn Daniel Lenneér håller just i detta nu på att blåsa liv i en genre som dessvärre fört en tynande tillvaro sedan 70-talet med bara enstaka Nacho Libre- och Mil Máscaras-rullar med flera år emellan sig som enda lilla tecken på liv. (Det ryktas för övrigt att en ny Mil Máscaras-film också är i faggorna, men det är en helt annan historia.)

Från vad jag snappat upp på filmens hemsida så rör det sig om en hårt greenscreenad kortfilm med luchadoren El Cubano i huvudrollen. Den modiga hjälten verkar vara på god väg att få tampas mot både det ena och det andra inom varulvs- och mumiefacket, och av de bilder jag sett ifrån filmen så ser den ut att kunna bli riktigt underhållande.

Ännu en tjuvad bild och med lite tur en fingervisning om vad vi kommer att få se i El Cubano!

Jag ser med spänd förväntan fram emot El Cubano Contra La Mansión De La Muerte och håller tummarna för att över huvud taget få chansen att se den!

Vill man veta allt som står att finna om denna filmpärla-in-the-making så kan man kolla här:
-Generellt om filmen plus lite smakprovsbilder.
-Filmens loggbok som uppdateras allt eftersom projektet tar form.

Hatten av till dig, herr Lenneér, och lycka till!

-Robin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar