18 december 2012

Lucka nummer 18

Allas vår favorithögtid raskar sig allt närmre över isen och snart är den här! Något som inte dröjer riktigt lika länge är lucka nummer arton av denna eminenta blogg, för den kommer här i form av ett litet julkort från hjältarna i Justice League. Varsågod och njut:


Någon spränger en butikstomte mitt framför näsan på Superman och Batman på självaste julafton! En nyckel och ett kryptiskt meddelande hittas på brottsplatsen: någonstans finns ett hus till vilket nyckeln passar, och i detta hus en bomb som kommer spränga hela staden om inte Justice League hinner ingripa!


Alla hjältar i ligan som inte är upptagna med att fira jul 1000 år in i framtiden, vara kungar, vimsa runt i outforskade mikrokosmosar eller vara på romantisk badsemester kallas in. Oturligt nog för Green Lantern så står han i duschen just som väktarklockan ringer, och i sin iver att svara halkar han och slår sig själv medvetslös mot badrumsgolvet och får så fira julafton i slumberland på ett vått och kallt kakelgolv. Hans rättrådiga kraftring låter sig dock inte stoppas av att dess mästare är indisponibel utan flyger på eget bevåg ut och letar upp Hal Jordans avbytare, John Stewart, som får sitt livs första uppdrag tillsammans med världens tappraste skara hjältar.

Lägg av, Batman, det där ser ju ut som helt vanliga gummibollar i jätteformat. Om det
där är julgranskulor så är det den slöaste representationen jag någonsin sett!

Efter ett mindre aber hittar Justice League det hus i vilket bomben finns och en efter en dukar de under för de många fällor som döljer sig däri, tills endast Red Tornado och Green Lantern är kvar och kan rädda dagen. Vem är skurken som lyckats ha ihjäl alla hjältarna på löpande band i sådan ilfart? Som så gott som krossat världens främsta superteam där alla andra toppskurkar har gått bet?

En av rutorna som kändes mest julig, dessvärre kameleontade sig tennsoldaterna gula nästan direkt för att avstyra Green Lanterns kraftring.

I sitt kontrollrum skrattar den onde Key segervisst bara för att sätta skrattet i halsen när det visar sig att han drabbats av författarens ovilja i form av en riktigt lam plot-device. Enter: The Phantom Stranger! Det visar sig att denne mystiske, hattbeklädde gentlemannavålnad i lönndom räddat alla hjältarna lite lägligt ur bild (inklusive den till atomer söndersprängde Superman) och tur är väl det, för trots att alla hjältarna åter står samlade och redo att stoppa the Key så hinner den slemme skurken aptera sin bomb och fly. Justice League har inget annat val än att evakuera alla människorna i slummen, varpå Green Lantern avskärmar explosionen och hindrar den från att ödelägga resten av staden. Förfärade ser stadens mindre lyckligt lottade på hur deras loppätna och fallfärdiga hem går upp i rök.

Men Green Lantern passar på att smyga in ett litet julmirakel i sitt räddande av den övriga staden. När dammet har lagt sig efter explosionen möts invånarna av bostäder som genom den gröna kraftringens förtjänst blivit upprustade till nyskick! Allt är frid och fröjd och vår julsaga slutar lyckligt förutom för varuhustomten som stendog precis i början av äventyret, och för the Key som led av något slags obotlig cancer eller något vilket drev honom till att vilja döda Justice Leauge en gång för alla till att börja med. Slut!

-Robin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar